Marketing

Basisgegevens

Profiel:

Pâtisserie & Desserts is het onafhankelijke seizoensmagazine voor "zoete" professionals binnen het Nederlandse taalgebied. De uitgave geldt als een communicatiemedium dat bij uitstek geschikt is voor een topdown marketing strategie en is de enige in zijn soort.

Frequentie:

Pâtisserie & Desserts verschijnt 4x per jaar: januari - april - augustus - november.

Uitvoering:

Zeer zware papierkwaliteit, volledig full colour, omvang 64 tot 80 pagina's.

Inhoud: diepgang

Pâtisserie & Desserts biedt de vakman diepgaande en inspirerende informatie over seizoensgrondstoffen en hun bereidingen, vakmatige ontwikkelingen, apparatuur en technieken.

Redactie:

Hoofdredacteur: Joost van Roosmalen. Onze redacteurs, allen fulltime in loondienst, zijn van opleiding kok of pâtissier. Ten behoeve van onderzoek en ontwikkeling beschikt de redactie over een eigen professionele proefkeuken.De redactie onderhoudt intensieve contacten met de doelgroep en kent het vakgebied als geen ander.

Doelgroepen:

Pâtisserie & Desserts richt zich op alle "zoete" beroepsgroepen, zowel in Nederland als in Vlaanderen, op het vlak van eten en genieten, zoals pâtissiers (restaurant en atelier), banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, suikerwerkers, traiteurs, entremetiers… In de primaire doelgroep groeien we naar een lezersdekking van vrijwel 100%. Pâtisserie & Desserts is een echt bewaarmagazine, hetgeen versterkt wordt door de historische index van hoofdartikelen. Velen zien het magazine als een collector's item.

Ook digitaal:

Pâtisserie & Desserts is sinds 2011 ook digitaal beschikbaar en wel via de app MagZine.nl. De links in advertenties en advertorials zijn daarbij dynamisch. Voor onze adverteerders is deze service geheel gratis.

Oplage :

Abonnees                                                           4.879
Betaalde verspreiding overig                                   210
Verkoop in Culiboutiques                                        360
Beurzen en losse verkoop                                       280
Divers                                                                   111
Reserve                                                                 160
Totaal                                                                 6.000

Verspreiding:

76% in Nederland - 21% in Vlaanderen – 4% in overige landen.


Concept:

De ruggegraat wordt gevormd door vaste rubrieken voor pâtisserie, confiserie, chocolaterie, brood en viennoiserie, ijsbereiding, traiteur/entremetier,… Daarnaast worden vele inspirerende creaties van overal ter wereld getoond. Ook aan diepgaande artikelen over grondstoffen, gereedschappen, pâtisseriesteden en technieken ontbreekt het niet.

Onze overige uitgaven:

Culinaire Saisonnier: het seizoensmagazine voor gastronomische professionals en gevorderde amateurs in Nederland en Vlaanderen.

Saisonnier France: idem in Frankrijk, Wallonië en Luxemburg.

KoksKoerier: Verenigingsblad voor Koksgilde Nederland, veruit de grootste Nederlandse vakvereniging.