Basisgegevens

Profiel:

Culinaire Saisonnier, op de markt sinds 1996, is het onafhankelijke seizoensmagazine voor culinaire professionals en semi-professionals binnen het Nederlandse taalgebied. De uitgave geldt als een communicatiemedium dat bij uitstek geschikt is voor een topdown marketing strategie en is de enige in zijn soort.

Frequentie:

Saisonnier verschijnt 4x per jaar, telkens bij de aanvang van een nieuw seizoen: maart - juni - september  en december. Marktonderzoek wijst uit dat culinaire professionals op zo'n moment het meest ontvankelijk zijn voor informatie (nieuwe menu- en wijnkaart, nieuwe investeringen, ...)

Uitvoering:

Zeer zware papierkwaliteit, volledig full colour, omvang ca 120 pagina's.

Inhoud: diepgang

Saisonnier biedt de vakman en gevorderde amateur diepgaande en inspirerende informatie over seizoensgrondstoffen en hun bereidingen, vakmatige ontwikkelingen, apparatuur en technieken.

Redactie:

Hoofdredacteur: Norbert Koreman. Onze redacteurs, allen fulltime in loondienst, zijn van opleiding kok of pâtissier. Ten behoeve van onderzoek en ontwikkeling beschikt de redactie over een eigen professionele proefkeuken (in aanbouw). De redactie onderhoudt intensieve contacten met de doelgroep en kent het vakgebied als geen ander.

Doelgroepen:

Primaire doelgroep is de professionele gastronomie van top t/m lagere middenklasse binnen het gehele Nederlandse taalgebied, zowel Nederland als in Vlaanderen. Nevendoelgroepen zijn hotelscholen, traiteurs/slagers, hoogkwalitatieve horecaleveranciers/ producenten, fervente amateur-koks en gastronomen.

Culinaire Saisonnier kent mede dankzij de hoge uitvoeringskwaliteit een lange leesrotatietijd en is daarom een echt bewaarmagazine, hetgeen versterkt wordt door de historische index van hoofdartikelen. Velen zien het magazine als een collector's item.

Ook digitaal:

De Nederlandstalige Culinaire Saisonnier is sinds 2011 ook digitaal beschikbaar en wel via de app MagZine.nl. De links in advertenties en advertorials zijn daarbij dynamisch. Voor onze adverteerders is deze service geheel gratis.

 

Oplage:

Abonnees                                                       6.107
Betaalde verspreiding overig                            5.160
Verkoop in Culiboutiques                                    260

Beurzen en losse verkoop                                   563
Divers                                                               310
Reserve                                                             200
Totaal                                                           12.400

 

 

Verspreiding:

70% in Nederland – 25% in Vlaanderen – 5% in overige landen. Hiermee wordt de primaire doelgroep Professionele gastronomie top t/m middenklasse voor bijna 100% gedekt.

Saisonnier France:

In 2002 verscheen de eerste Franse Saisonnier op de markt voor zowel Frankrijk, Wallonië als Luxemburg, dit met Frankrijk als kerngebied. In tegenstelling tot de Nederlandstalige uitgave richt Saisonnier France zich met name op de topgastronomie. Saisonnier France is slechts deels een vertaling en heeft een eigen redactie.

Les Amis Saisonnier:

Aan het magazine is sinds 1997 de restaurantclub Les Amis Saisonnier verbonden. Hiervan zijn circa 100 Belgische, Nederlandse, Franse en Luxemburgse topchefs lid. Zij dragen de Saisonnier-principes (uitsluitend verse grondstoffen, geoogst in hun eigen seizoen, aandacht voor de eigen terroir) uit en vormen tevens distributiepunten van het magazine.

Onze overige uitgaven:

Pâtisserie & Desserts: het seizoensmagazine voor de "zoete" beroepen in Nederland en Vlaanderen.

KoksKoerier: Verenigingsblad voor Koksgilde Nederland, veruit de grootste Nederlandse vakvereniging.

Voor meer informatie betreffende adverteren:

Neem contact op met Carine Koreman- Van Steen: tel 0032 (0) 3 380 17 00 of carine@saisonnier.net

 

14-3-2017 @ 12:08